112

Getuigenoproep voertuigbranden in Amersfoort

Foto: Politie.nl

In de avond/nacht van 8/9 juni hebben er in Amersfoort binnen een tijdsbestek van anderhalf uur vijf voertuigbranden plaatsgevonden. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is. Ook is het nog niet bekend of er een verband is tussen de branden. Daarom is de politie op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben.

Tussen 23:30 uur en 01:00 uur zijn er diverse voertuigen in de brand gestoken. Aan de Gekroonde El en Stationsstraat is brand gesticht bij bromfietsen. Aan de Van Randwijcklaan is een auto in de brand gestoken en aan de Databankweg twee vrachtwagens. De politie vermoedt brandstichting, maar is een onderzoek gestart om de oorzaak en eventueel verband tussen de branden te achterhalen. Daarbij kan zij de hulp van getuigen goed gebruiken.

Heeft u iets gezien?

Was u in de buurt van één van de bovenstaande locaties? Heeft u op één van de locaties mensen gezien met verdacht gedrag? Of heeft u iets gehoord over (één van) deze branden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of het tipformulier. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Indien u beeldmateriaal hebt door middel van bijvoorbeeld een beveiligingscamera, dan komen de politie ook graag in contact. Mocht u beelden hebben gemaakt met uw smartphone, dan kunt u die uploaden via deze link.