112

Gestolen exclusieve gouden sieraden

Foto:

Bij controle van het opkoopregister van een goud-opkoper in Amersfoort komt begin februari een voor een rechercheur ‘bekende’ naam naar boven. De man blijkt voor duizenden euro’s aan gouden sieraden aan de opkoper te hebben verkocht. Daar zij vermoedelijk van diefstal of een woninginbraak afkomstig zijn, worden zij in beslag genomen. De politie zoekt de rechtmatige eigenaar van de exclusieve sieraden.

Begin februari controleert een wijkagent het opkoopregister van een goudopkoper in Amersfoort. In dat register treft de rechercheur een naam aan van een hem bepaald niet onbekende man uit de regio Utrecht, die onder andere voor meerdere woninginbraken in contact is geweest met politie en justitie. De man blijkt voor meerdere duizenden euro’s aan exclusieve gouden sieraden aan de goudopkoper te hebben verkocht. Gezien de geschiedenis van de verkoper, besluit een hulpofficier van justitie de sieraden als vermoedelijk van diefstal afkomstig in beslag te nemen.

De recherche kijkt in de politiesystemen of de sieraden zijn te koppelen aan een woninginbraak of diefstal, maar dat blijkt niet het geval. Daar het vermoeden toch zeer sterk is dat de sieraden van een inbraak of diefstal afkomstig zijn.

Tips?

Vul dan dit tipformulier in.