112

15-jarige jongen beroofd van tas

Foto:

Op dinsdag 7 januari werd een jongen beroofd op het Meerkoetpad. De politie beschikt over een bruikbaar signalement en zoekt getuigen.

Tussen 18.00 en 18.15 uur fietste de 15-jarige Amersfoorter over het fietspad van het Meerkoetpad uit de richting van de Liendertseweg. Ter hoogte van de sporthal Midland zag de aangever twee jongens op het voetpad staan. Op het moment dat hij hen passeerde, dwongen zij hem te stoppen. Hij werd bedreigd met geweld en moest zijn tas afgeven.

Signalement verdachten

Van de verdachten is het navolgende signalement bekend:

  • Verdachte 1: Ongeveer 1.90 meter lang, getint uiterlijk, donker halflang haar en breed postuur. Geheel in het donker gekleed met een capuchon over zijn hoofd. Deze verdachte sprak goed Nederlands met een opvallend zware stem.
  • Verdachte 2: Ongeveer 1.75 meter lang, smal van postuur en blanke huidskleur. Ook hij was in het donker gekleed met een capuchon over zijn hoofd. Deze verdachte werd geschat op 15 a 16 jaar oud en hij droeg een bril.

Oproep getuigen

De politie komt graag in contact met getuigen van de beroving of met mensen die op andere wijze over informatie beschikken. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via M-Online melden. Bovendien kan informatie worden gedeeld via het Meldformulier op politie.nl