112

Beschieting horeca Amersfoort in Opsporing Verzocht

Opsporing Verzocht
Foto: NPO1

Op dinsdag 9 april besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan twee beschietingen in het centrum. In januari zijn in een week tijd zowel een cafetaria als een eethuis aan de Kamp beschoten. Mogelijk gaat het om dezelfde dader.

Iets na 05.30 uur op donderdag 3 januari 2019 vuurt een man drie kogels af met een automatisch wapen op de ruiten van snackbar ’t Poortje. Een bewakingscamera in de straat heeft de dader vastgelegd. Hij komt uit de Oliesteeg gelopen en verdwijnt daar ook weer.

Beschieting 2

Precies een week later wordt nog geen 100 meter verderop Eethuis Smulpoort beschoten. In de 05.45 uur komt een scooter in beeld. Vermoedelijk een rode Gilera Runner. De bestuurder stapt af en haalt een automatisch vuurwapen uit zijn tas. Hij vuurt één kogel af, daarna lijkt het wapen te blokkeren. De schutter doet nog een poging maar dat mislukt. Het wapen verdwijnt in de tas en de man gaat er met de scooter vandoor in de richting van de rotonde met de stier.

Motief onbekend

Voor de eigenaren van snackbar ’t Poortje en Eethuis Smulpoort is het onduidelijk waarom juist hun bedrijven onder vuur zijn genomen.

Uitzending

De politie is op zoek naar de identiteit van de dader of daders . Kijkt u alstublieft mee met de beelden die worden getoond in Opsporing Verzocht. De uitzending is op dinsdag 9 april 2019 van 20.35 uur tot 21.10 uur op NPO1.