112

Verdachte van diefstal kleding meldt zich

Foto ter illustratie
Foto: Politie.nl

Door op televisie beelden van de verdachte te laten zien, is een in Amersfoort gepleegde diefstal van kleding opgelost. De vrouw koos eieren voor haar geld en meldde zich de dag na de uitzending zelf bij de politie.

De diefstal vindt plaats op vrijdag 28 september. Een moeder is met haar dochter aan het winkelen in Amersfoort.  Ze kopen bij diverse winkels kleding en als ze met tassen vol een kledingzaak aan het Sint Jorisplein bezoeken, zetten ze de spullen even tegen een pilaar om hun handen vrij te hebben. Blijkbaar ziet een gelegenheidsdievegge dan haar kans schoon en gaat met de tassen vol gekochte kleding aan de haal.

Op beelden van de beveiligingscamera is de dievegge te zien. De politie toont de beelden op 21 november in RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld. Het gezicht van de verdachte is op de getoonde beelden onherkenbaar, omdat de politie hoopt dat de verdachte ook kijkt en zichzelf komt melden.

Verdachte meldt zich

En dat leverde het gewenste resultaat op. De 76-jarige Amersfoortse meldt zich de ochtend na de uitzending op het politiebureau. De politie verhoort haar en maakt proces-verbaal tegen haar op.

Opsporing via de media

Nederland veiliger maken, met dat doel vragen wij via de media uw medewerking bij het bestrijden van criminaliteit. En dat lukt! Ruim 25 procent van de gepleegde misdrijven waar we in Bureau Hengeveld uw medewerking voor vragen, lossen we dankzij uw tips ook daadwerkelijk op. Los daarvan werken de berichten die we via de media verspreiden preventief. Ook met  RTV NH tv-programma Bureau NH maken we Nederland veiliger en hetzelfde geldt al sinds vele jaren voor Opsporing Verzocht van AVRO / TROS. Ook via Omroep Flevoland proberen we misdrijven op te lossen, al heeft die omroep daar nog geen apart programma voor.

Tips

Heeft u informatie over misdrijven die de politie mogelijk kan gebruiken om ze op te lossen of te voorkomen? Geef het door via onze gratis ttiplijn 0800-6070 of anoniem via het eveneens gratis nummer 0800-7000. U kunt uw informatie ook doorgeven op het meldformulier van www.politie.nl of www.meldmisdaadanoniem.nl. Beeldmateriaal kunt u via ons meldformulier digitaal opsturen.

article
27952
Door op televisie beelden van de verdachte te laten zien, is een in Amersfoort gepleegde
https://amersfoort.nieuws.nl/112/27952/verdachte-diefstal-kleding-meldt-zich/
2018-11-23T11:50:00+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/16/2018/11/23142930/aangifte-opnemen-op-het-politiebureau-1.jpg
112, Nieuws