112

Verdachte in zaak Anne Faber aangehouden

In verband met de vermissing van Anne Faber (25) uit Utrecht is een verdachte aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man uit Den Dolder. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Faber.

Ze is nog steeds vermist.

Vizier

De man zat een lange straf uit voor gewelds- en zedendelicten, en zit in een forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder. Hij was zoals de politie het omschrijft, ,,geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving”. Wat het regime van de kliniek op dat gebied precies was is niet bekend, aldus een woordvoerder van de politie.

Rechercheurs kregen hem zondag in het vizier. Op basis van wat, zegt de politie niet. Wel is duidelijk dat de politie de man in de gaten hield in de hoop dat Faber zo kon worden teruggevonden. Toen dat niet gebeurde, werd hij maandag alsnog opgepakt.

Belangrijkste doel van het onderzoek is nu erachter komen waar Anne is en wat de betrokkenheid van de verdachte is bij haar vermissing, stelt de politie. De verdachte wordt verhoord en zijn gangen worden nagegaan, vanaf de vermissing van Faber op vrijdag 29 september. De zoekactie van politie, vrijwilligers en defensie gaat door.

Faber is spoorloos sinds een fietstocht op 29 september. In en rond Huis ter Heide wordt al dagen naar haar gezocht. Afgelopen week werd haar jas gevonden, en een omafiets en een rugzak die waarschijnlijk van haar zijn.

Reacties