112

Straatroof Soesterberg; de politie zoekt getuigen

Foto: politie.nl

Op zondag 16 april werden drie jongens beroofd op straat. De politie zoekt getuigen.

Rond 23.05 uur fietsten drie jongens vanaf de kermis aan de Banninglaan over de Oude Tempellaan in Soesterberg, toen er ineens, bij de Amersfoortsestraat, drie personen op de weg stonden. Doordat zij de weg versperden konden de jongens niets anders dan stoppen. De jongens werden bedreigd door het drietal en er werden twee telefoons en geld gestolen. Ook werd één van hen geslagen. Hierna gingen de verdachten ervandoor en alarmeerden de slachtoffers de politie. Agenten gingen erheen en zochten in de omgeving naar de verdachten, maar zij werden niet meer gevonden.

Signalementen
De eerste verdachte is een jongeman ongeveer 1,85 meter lang en heeft een lichtgetinte huidskleur. Hij droeg een witte jas of trui.
De tweede verdachte is een jongen tussen de 1,70 en 1,75 meter lang en heeft een lichtgetinte huidskleur. Hij heeft kort, donker haar.
De derde verdachte is ook een jongen met een lichtgetinte huidskleur. Hij droeg een donkergroene trui of vest. Alle drie de verdachten spraken Nederlands met een accent.

Iets gezien?
De politie doet onderzoek naar deze straatroof en heeft het vermoeden dat de verdachten vanaf de kermis al achter de slachtoffers aanrenden. Bij de Amersfoortsestraat doken ze weer op en vond de beroving plaats.

Heeft u iets gezien of heeft u meer informatie over de verdachten die kan helpen bij het oplossen van deze zaak, bel dan met de politie via 0900-8844. Meldt u zich liever anoniem, dan kunt u dat doen via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. U kunt ook gebruik maken van het tipformulier.

Reacties