112

Schennispleger bus Amersfoort meldt zich

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

In de uitzending van Bureau Hengeveld van woensdagmiddag 8 februari heeft de politie bekend gemaakt dat de verdachte van een schennispleging in een bus in Amersfoort zich op dinsdagmiddag 7 februari bij de politie heeft gemeld.

In de uitzending bij RTV Utrecht van het regionale opsporingsporgramma Bureau Hengeveld van woensdag 1 februari vroeg de politie de hulp van de kijkers bij het oplossen van een schennispleging. Die vond op vrijdag 23 december rond 08.30 uur plaats in Amersfoort in buslijn X2 van Syntus. De verdachte was daarbij aan de andere kant van het gangpad naast een 19-jarige Amersfoortse gaan zitten. Tot haar grote schrik begon de man plotseling te masturberen. Zij voelde zich erg bedreigd, wilde direct de bus uitvluchten, drukte op de stopknop, maar de bus bleek net een halte te zijn gepasseerd. Ze rende naar voren naar de buschauffeur en vertelde wat er aan de hand was. Hij stopte op de dichtstbijzijnde halte, seinde zijn centrale in en belde 1-1-2. Toen een buschauffeur van een andere buslijn hem te hulp kwam en de chauffeur de deuren opende, wist de verdachte naar buiten te glippen en te ontkomen.

Alleen signalement
In die uitzending werd alleen het signalement van de verdachte gemeld, in de hoop dat hij aan de hand daarvan zou worden herkend of dat hij zichzelf zou melden. Mocht die uitzending niet tot de oplossing van de zaak hebben geleid, dan zou in een latere uitzending van Bureau Hengeveld een follow-up worden gemaakt, waarbij wel foto’s van de verdachte zouden worden getoond.

Media-aandacht
Die uitzending van Bureau Hengeveld heeft tot veel media-aandacht geleid. Die bereikte ook de verdachte, wat hem ertoe heeft bewogen zich op dinsdagmiddag 7 februari op het politiebureau in Amersfoort te melden. Het gaat om een man van 26 jaar uit Amersfoort.

Vermoedelijk meer schennisplegingen
De verdachte is inmiddels verhoord. Naar het zich nu laat aanzien heeft de verdachte meerdere schennisplegingen in lijnbussen in en in de omgeving van Amersfoort gepleegd. Daarom willen we de oproep herhalen aan getuigen/slachtoffers zich te melden. Een getuige heeft verklaard dat zij op vrijdag 20 januari laat in de avond heeft gezien dat een vrouw op de lijnbus 17 van Amersfoort naar Leusden ook het slachtoffer van een schennispleger met hetzelfde signalement was geworden. Dat zou zijn geweest op de Heiligenbergerweg. De verdachte zou daar vervolgens de bus uit zijn gevlucht. Wij roepen dit slachtoffer op om alsnog aangifte te doen. Vanzelfsprekend geldt deze oproep ook voor andere slachtoffers/getuigen van schennisplegingen in bussen in Amersfoort en omgeving. Naast dat het onderzoek tegen de verdachte wordt voorgezet, wordt hem ook een hulpverleningstraject aangeboden. Slachtoffers en getuigen kunnen zich melden via 0900 – 88 44.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen